Werken met lokale leveranciers

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/oseno/domains/oseno.nl/public_html/includes/menu.inc).

Een groot deel van de Nederlandse uitgaven aan software gaat rechtstreeks naar Amerikaanse megabedrijven. Dat gaat voor heel Nederland om honderden miljoenen per jaar. Een fundamentele keuze voor open software is ook een keuze voor het versterken van lokale aanbieders.

Open software kent geen licentiekosten, alleen kosten voor advies, implementatie, onderhoud, hosting, beveiliging en maatwerk. Al die taken kunnen gedaan worden door lokale aanbieders op basis van internationaal geaccepteerde software. Daarmee kunnen Nederlandse overheidsinstellingen de lokale economie een belangrijke duw in de rug geven. Voor lokale overheden is het bovendien mogelijk om specifiek te gaan samenwerken met bedrijven uit de directe omgeving, wat de werkgelegenheid ten goede komt. Zo investeren we samen bovendien in een veel steviger fundament voor Nederland als kennisland en voortrekker op het gebied van ICT.

Zeker nu er belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van cloudcomputing is het van groot belang dat de Nederlandse ICT-economie een stimulans krijgt. Nederlandse overheden kunnen de voedingsbodem creëren waarop bedrijven een stabiele basis kunnen bouwen, die vervolgens de hele economie ten goede kan komen. Ook behouden we zo geavanceerde ICT-kennis vast, die anders mogelijk naar Amerika zou verhuizen, zoals nu maar al te vaak gebeurt.