OSenO bouwt leveranciersnetwerk open source

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/oseno/domains/oseno.nl/public_html/includes/menu.inc).

OSenO wil de markt voor open source software voor de overheid openbreken. Daarvoor helpt OSenO overheidsinstellingen om hun ICT architectuur te herontwerpen en hun aanbestedingsprocedures open-sourcevriendelijk te maken. Maar ook aan de vraagkant zijn veranderingen nodig. Veel leveranciers van open source producten zijn niet ingespeeld op werken voor de overheid en onbekend met de aanbestedingsregels. OSenO wil daar verandering in brengen.

OSenO zoekt daarom naar bedrijven die brood zien in het leveren van open oplossingen aan overheden in Nederland. Wij roepen alle bedrijven op om zich bij ons aan te melden. OSenO zal aangesloten bedrijven de expertise bieden om succesvol diensten te leveren bij overheidsinstellingen. Ook zal OSenO een actieve rol spelen in het bouwen van consortia voor het gezamenlijk leveren van meer complexe oplossingen.

OSenO stelt wel eisen aan aangesloten leveranciers. Wij bieden een kwaliteitskeurmerk waar overheidsorganisaties op kunnen bouwen. De kwaliteit van de geleverde diensten moet aantoonbaar en constant zijn en de continuiteit moet worden gegarandeerd. Over de invulling van die kwaliteitskeurmerken willen wij in gesprek met onze partners.

Is uw bedrijf een van onze partners in het realiseren van de open source transitie? Neem dan vandaag nog contact op met Lennart Huizing (06 29002362).

UPDATE: in een eerdere versie van dit artikel werd gesuggereerd dat OS&O aan bedrijven aanbestedingsadvies zou bieden in ruil voor een precentage van de omzet. Dat is onjuist en is verwijderd.